gebroken-hart

Met pijn in mijn hart

Zojuist heb ik mijn ontslagbrief als lid van Provinciale Staten aangeboden aan de voorzitter van de Staten. Daarmee komt na ruim 12 jaar voor mij een einde aan de provinciale politiek. De brief die ik heb verstuurd is hieronder te lezen:

Meer >

duim-omhoog1

Goed, maar aan de kant gezet

Bron: Dagblad van het Noorden

Marc Jager:

 

Talentvolle CDA’er die drie jaar geleden als onervaren provinciebestuurder met wat tips van voorganger en partijgenoot Henk Bleker voor de leeuwen werd gegooid. Zwoegend stortte Marc Jager (34) zich op grote projecten als de regiotram, de zuidelijke ringweg, de wondere wereld van het openbaar vervoer, de nieuwe N361 door de Koningslaagte en de ondergrondse CO2-opslag.
Meer >

Communist64

Mijn (eenmalige) optreden als communist

Ter gelegenheid van het afscheid van (inmiddels oud-) collega Wim Haasken (VVD statenlid en nestor) heb ik mij afgelopen woensdag verkleed. In de rol van ‘de grote communistische partijleider’ sprak ik Wim toe.

Zie hier resultaat: link

Meer >

verkiezingen

Kiezers bedankt!

Elke verkiezingsuitslag kent ze: winnaars en verliezers. In welke catergorie het CDA is terechtgekomen is helder. En juist vanwege die uitslag wil ik alle CDA stemmers in Groningen van harte bedanken voor de steun. CDA stemmen was niet vanzelfsprekend maar u heeft het wel gedaan. Mijn dank daarvoor.

Ook al die vrijwilligers en kandidaten die de afgelopen maanden volop campagne hebben gevoerd wil ik bedanken. Wij waren zichtbaar en dat was mede dankzij jullie!

En nu? Nu verder. De kop erweer bij. Bijslapen en wennen aan de nieuwe positie. Daarbij past bescheidenheid en dat is een eigenschap die ik gelukkig goed onder de knie heb.

rtv_noord-64x64

Slotdebat TV Noord

Bekijk hier het slotdebat van TV Noord. Een debat over het Groninger Forum en het ‘machtsdenken’ van de Partij van de Arbeid.
Meer >

Campagnespot CDA: ‘Groningen bruist van de energie!’

Hier kunt u de campagnespot van het CDA Groningen bekijken.

Meer >

debat

Mijn debat met de Groninger PVV

Hier kunt u het hele debat terugkijken dat ik op Radio Noord voerde met PVV lijsttrekker Ton van Kesteren.
Meer >

rtv_noord

Lijsttrekkersdebat over Energie

Bekijk hier het vierde lijsttrekkersdebat van TV Noord over Energie. Opgenomen vanuit Delfzijl.
Meer >

windmolen

De toekomst van de windenergie ligt op zee, niet bij de N33

Voor het CDA is windenergie een belangrijk onderdeel in de duurzame energieopwekking. Niet voor niets heeft de provincie Groningen op dat gebied dan ook al jaren een ambitieuze doelstelling als het gaat om de hoeveelheid energie die via windenergie moet worden gerealiseerd. Een deel ervan is inmiddels ingevuld, een gedeelte moet nog. En juist daar zit de worsteling voor vele politieke partijen in onze provincie.
Meer >

rtv_noord

Lijsttrekkersdebat over inrichting landschap

Bekijk hier het derde lijsttrekkersdebat van RTV Noord. Het onderwerp van dit debat is de inrichting van het Groninger landschap.
Meer >