Duurzaam

windmolen

De toekomst van de windenergie ligt op zee, niet bij de N33

Voor het CDA is windenergie een belangrijk onderdeel in de duurzame energieopwekking. Niet voor niets heeft de provincie Groningen op dat gebied dan ook al jaren een ambitieuze doelstelling als het gaat om de hoeveelheid energie die via windenergie moet worden gerealiseerd. Een deel ervan is inmiddels ingevuld, een gedeelte moet nog. En juist daar zit de worsteling voor vele politieke partijen in onze provincie.
Meer >

co2

Geen CO2 opslag onder Groninger bodem

Morgen komt Maxime Verhagen naar Groningen om te luisteren naar voor- en tegenstanders van CO2 opslag op land. Zijn doel is om te bepalen hoe Groningen aankijkt tegen een demonstratieproject met CO2 opslag op land. Is er draagvlak?

Meer >

Noorden wil snel duidelijkheid over CO2

Bron: Trouw

De drie noordelijke provincies zijn in verwarring en willen zo snel mogelijk om de tafel met minister Maxime Verhagen van Economische Zaken over ondergrondse opslag van CO2. De colleges van GS eisen op heel korte termijn duidelijkheid nu de minister opslag van CO2 bij Barendrecht heeft afgeblazen. Het spoedberaad is mogelijk al volgende week.

Meer >

biologisch

Biologisch eten niet gezonder!

Sinds een paar jaar eten wij zoveel mogelijk biologisch. Een bijdrage aan het verminderen van onze ‘footprint’ èn een bijdrage aan onze eigen gezondheid en die van onze kinderen. Althans, dat dacht ik. Maar dat is toch niet zo… Meer >