In het nieuws

duim-omhoog1

Goed, maar aan de kant gezet

Bron: Dagblad van het Noorden

Marc Jager:

 

Talentvolle CDA’er die drie jaar geleden als onervaren provinciebestuurder met wat tips van voorganger en partijgenoot Henk Bleker voor de leeuwen werd gegooid. Zwoegend stortte Marc Jager (34) zich op grote projecten als de regiotram, de zuidelijke ringweg, de wondere wereld van het openbaar vervoer, de nieuwe N361 door de Koningslaagte en de ondergrondse CO2-opslag.
Meer >

justitia

Juridische dreigementen stad “hobbymatig”

Bron: OOG TV

De juridische dreigementen van de stad tegen de provincie zijn “haast hobbymatig gedrag”. Dat zegt gedeputeerde Marc Jager woensdag in het Dagblad van het Noorden.

Meer >

Noorden wil snel duidelijkheid over CO2

Bron: Trouw

De drie noordelijke provincies zijn in verwarring en willen zo snel mogelijk om de tafel met minister Maxime Verhagen van Economische Zaken over ondergrondse opslag van CO2. De colleges van GS eisen op heel korte termijn duidelijkheid nu de minister opslag van CO2 bij Barendrecht heeft afgeblazen. Het spoedberaad is mogelijk al volgende week.

Meer >

091210-Qbussen

Appingedam lost probleem busremise op met aankoop

Bron: RTV Noord
APPINGEDAM – De gemeente Appingedam koopt het busstation en de busremise aan de Farmsumerweg. Daarmee is het plan voor een busremise aan de Eerste Industrieweg van de baan.

Meer >

n366_start

Aanpak kruising N366 bij Stadskanaal begonnen

Bron: Dagblad van het Noorden
STADSKANAAL - De aanleg van een ongelijkvloerse kruising op de N366 bij de Van Boekerenweg in Stadskanaal is maandag officieel begonnen. Wethouder Jan Bessembinders van Stadskanaal en gedeputeerde Marc Jager gaven het startschot door een stuk beton te gieten.

Meer >

tram

Gemeente en provincie kiezen definitief voor regiotram

Bron: RTV Noord
GRONINGEN – De gemeente Groningen en de provincie kiezen definitief voor de regiotram. Alternatieve vormen van vervoer, zoals de inzet van extra bussen, zijn afgevallen.

Meer >