Archief voor oktober 2010

arriva_trein

Treinverbinding Veendam – Stadskanaal

Gisteren heb ik als gedeputeerde het haalbaarheidsonderzoek naar de treinverbinding Veendam – Stadskanaal in ontvangst genomen. Een consortium van Arriva en Ballast Nedam heeft samen met ProRail gekeken naar de mogelijkheden om weer een passagierstrein te laten rijden tussen die twee plaatsen. Het rapport geeft een dubbel beeld.

Meer >

091210-Qbussen

Appingedam lost probleem busremise op met aankoop

Bron: RTV Noord
APPINGEDAM – De gemeente Appingedam koopt het busstation en de busremise aan de Farmsumerweg. Daarmee is het plan voor een busremise aan de Eerste Industrieweg van de baan.

Meer >

n366

N366: Veiliger en sneller maken!

Gisteren mocht ik samen met de Stadskanaalster wethouder Bessembinders de starthandeling verrichten voor de aanpak van de kruizing Van Boekerenweg – N366 bij Stadskanaal. Een nieuw voorbeeld van het ongelijkvloers maken van een aansluiting op deze belangrijke weg. We schieten al aardig op in Groningen, maar hoe gaat het in Drenthe?
Meer >

n366_start

Aanpak kruising N366 bij Stadskanaal begonnen

Bron: Dagblad van het Noorden
STADSKANAAL - De aanleg van een ongelijkvloerse kruising op de N366 bij de Van Boekerenweg in Stadskanaal is maandag officieel begonnen. Wethouder Jan Bessembinders van Stadskanaal en gedeputeerde Marc Jager gaven het startschot door een stuk beton te gieten.

Meer >

vuilniszakken

GroenLinks: zet de vuilniszakken maar buiten!

Vanavond stellen de leden van het CDA Groningen het Provinciaal verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst definitief vast. Daarmee heb ik als lijsttrekker alle ingredienten om met de campagne aan de slag te gaan. Ik heb er zin in!
Campagnevoeren is leuk, ook als je tegenwind hebt. Minder leuk is dat sommige partijen zich blijkbaar op maken voor een ‘moddercampagne’. Triest!