Bron: Dagblad van het Noorden

Marc Jager:

 

Talentvolle CDA’er die drie jaar geleden als onervaren provinciebestuurder met wat tips van voorganger en partijgenoot Henk Bleker voor de leeuwen werd gegooid. Zwoegend stortte Marc Jager (34) zich op grote projecten als de regiotram, de zuidelijke ringweg, de wondere wereld van het openbaar vervoer, de nieuwe N361 door de Koningslaagte en de ondergrondse CO2-opslag.

Ontdekte al snel dat een leven in de dienstauto met tassen vol ambtelijke stukken een zware wissel trekt op een privé bestaan met jonge kinderen. Beklaagde zich niet, maar nam heel af en toe een korte time-out. Kreeg de zware portefeuille infrastructuur steeds beter in de klauw en was helder en scherp in de debatten. Niets leek, de verhouding met de PvdA was kil maar zakelijk, een verlenging van zijn loopbaan als gedeputeerde in de weg te staan.

Totdat het CDA door landelijk falen klappen kreeg en ook compleet onderuit ging bij de provinciale verkiezingen. PvdA-voorman William Moorlag zette het CDA en dus Jager met wie hij toch ook niet echt een ’klik’ had, in een korte maar zeer krachtige mededeling aan de kant.

Jammer voor Jager bij wie het werkplezier er vanaf af spatte toen hij in Borgerswold in Veendam met toenmalig minister Camiel Eurlings de verdubbeling van de N33 aftikte. Twee jonge honden die genoten van hun plaats in het centrum van de macht.