Vanavond stellen de leden van het CDA Groningen het Provinciaal verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst definitief vast. Daarmee heb ik als lijsttrekker alle ingredienten om met de campagne aan de slag te gaan. Ik heb er zin in!
Campagnevoeren is leuk, ook als je tegenwind hebt. Minder leuk is dat sommige partijen zich blijkbaar op maken voor een ‘moddercampagne’. Triest!

Vandaag las ik in het Dagblad van het Noorden dat GroenLinks haar actief kader oproept om ‘stinkende zaakjes’ van VVD’ers en CDA’ers (vooral CDA’ers) te melden bij het politburo. Deze worden gebruikt in de campagne voor Provinciale Staten, zo meldt mijn krant. Lekker op de inhoud: niet dus…. Goed nieuws voor de PvdA’ers: jullie worden niet genoemd door GroenLinks! Al moest ik wel direct aan de PvdA denken.

Begin september kwam de PvdA namelijk in het nieuws met een uitgelekte strategienotaHoe om te gaan met een niet-links kabinet voor Dummy’s‘. In die nota (A4-tje is een beter woord) wordt aangegeven dat alles op alles gezet moet worden om het kabinet te laten vallen, ookal zou dat ten koste gaan van de eigen geloofwaardigheid van de PvdA. Klonk als vorm van politieke harakiri.

Ik kan me niet indenken dat de Groninger afdelingen van deze partijen op een dergelijke manier de campagne ingaan. GroenLinks kan toch niet de erfenis van Wiebe vd Ploeg (over inhoud gesproken!) weggooien door een rioolcampagne te gaan voeren. De PvdA werkt als lange tijd succesvol met ons samen, ook op inhoud!

Van mij mag verwacht worden dat ik in ieder geval vol voor de inhoud ga. Dus ‘vrienden links van het midden’, zet de vuilniszakken maar gewoon aan de straat, ik zal er niet in gaan snuffelen!